Sweden: +46 (0) 73 348 53 63
E-mail: info@sierratours.se
  • Rundresor i Brasilien Sydamerika
  • Rundresor i Brasilien Sydamerika
  • Rundresor i Brasilien Sydamerika

Boka din drömresa till Brasilien Sydamerika "EN OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE"

Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om olikakombinations möjlighet.

Rundresor i Brasilien

Rundresa i Brasilien

Äventyrsresa till Amazonas

7 dagars rundresa

Upptäck det unika Amazonas i ett fantastiskt djungeläventyr! Den här resan tar dig till den lilla byn Alter do Chão, som med sitt klara vatten och vita sandstränder har fått epitetet Amazonas Karibien. I nationalparken Tapajós får du utforska dess rika fauna och flora i många spännande utflykter.

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Pris från 11 900 SEK

Prisförslag
Rundresa i Brasilien

Äventyrsresa till Amazonas

10 dagars rundresa

Förverkliga din drömresa till det mytomspunna Amazonas där oförglömliga upplevelser väntar dig i detta djungeläventyr! Upptäck Alter do Chão som med sina vita sandstränder kallas Amazonas Karibien och nationalparken Tapajós, som har ett mycket rikt djurliv. I Tapajós bor du hos lokalbefolkningen. Du får också möta Tapajós urbefolkning, indianstammen Munduruku.

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Pris från 13 900 SEK

Prisförslag
Rundresor i Brasilien tillvalspaket

Brasiliens alla hörn

Tillvalspaket!

På de här resorna får du uppleva det autentiska Amazonas då du bor ute i regnskogen hos lokalbefolkningen. Det är ett oförglömligt äventyr att upptäcka Amazonas rika fauna och flora både i kanot och till fots. Vi gör också ett intressant besök hos indianstammen Munduruku.

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Kommer inom kort!

Prisförslag

Amazonasinformation

Amazonas är världens största regnskog, nära sex miljoner km² stort. Artrikedomen är enorm och man räknar med att cirka hälften av jordens omkring fem miljoner djur- och växtarter finns här och alla ännu inte upptäckta arter. Man känner till omkring 1. 500 fågelarter, mer än 500 sorts däggdjur och cirka 3 000 fiskarter. För lokalbefolkningen är fisken den viktigaste proteinkällan.

Här finns läckerheter som påfågelaborren (tucunaré), tambaqui och arapaiman, också kallad pirarucu, vilken är världens största sötvattensfisk. Den kan väga upp till 200 kg och bli 2-3 m lång

Resor med svensk reseledare

Nu kan drömmen om att resa till sydamerika gå i uppfyllelse! Vi arrangerar en fantastisk resa från norr mot syd med skandinavisk reseledare och besöker Brasilien. Ni bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och alla frukostar och middagar är inkluderat i priset. En upplevelse för livet!

Backpackers

Att backpacka har blivit ett populärt sätt att resa, särskilt bland unga människor. Varför ordnar allting själv, när vi kan hjälpa dig.

Kryssning Brasilien Rundresa

5 Dagars kryssning i amazonas

Kryssning i Amazonas

5 Dagars expedition Arapiuns!

Åk med på en drömlik flodkryssning i Amazonas! Det är en sagolik upplevelse att stilla glida fram i vildmarken genom den mäktiga regnskogen. Du utforskar djungeln till fots och med kanot och besöker indianbyar och annan lokalbefolkning för att få en inblick i det vardagliga livet i Amazonas. Du gör strandhugg på paradisiska vita sandstränder där du kan simma i det klara, ljumma vattnet. Du får se magiska solnedgångar du aldrig glömmer!

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Pris från 14 900 SEK

Prisförslag
6 Dagars kryssning - expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas

6 Dagars expedition Munduruku!

Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Njut av att sitta på däck och hålla utkik efter rosa och gråa floddelfiner och exotiska fåglar. Gör strandhugg på undersköna vita sandstränder och ljuvliga simturer i det klara, ljumma vattnet. Möt Tapajós urbefolkning, indianstammen Munduruku som visar oss deras ritualer.

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Pris från 15 900 SEK

Prisförslag
Kryssning i Amazonas djungel

Kryssning i Amazonas

Tillvalspaket!

Kryssningarna ger dig unika upplevelser av Amazonas fantastiska natur och är en njutning för både kropp och själ. Det blir också intressanta möten med lokalbefolkningen vid besök av lokala projekt.

Året runt resor

Läs reseprogrammet
Kontakta oss för pris information

Prisförslag

Information om kryssningsresorna

Den bästa tiden att resa hit är från maj t o m januari. Vattennivån är som högst i maj och som lägst i november, som är den torraste månaden. Under högvattenperioden kan vattnet höjas mer än 12 meter. OBS! Våra destinationer i Amazonas har klart vatten, vilket gör att det inte är problem med mygg eller malaria.

Du kan välja mellan Expedition Arapiuns (5 dagar - 2 hotellnätter och 2 nätter på båt) och expedition Munduruku (6 dagar - 2 hotellnätter och 3 nätter på båt). Det finns också möjlighet att kombinera de båda kryssningarna, (8 dagar - 2 hotellnätter och 5 nätter på båt).

Kryssningarna kan göras med standardbåt eller lyxbåt

Standardbåt Vento em Popa: 2 hytter med våningssäng och 1 hytt med 2 enkelsängar. Hytterna har fläkt. Alla hytter har privata badrum. Max 6 personer.

Lyxbåtar Nenga och Donga: luftkonditionerade hytter och matsal, 2 hytter med dubbelsäng, 3 hytter med våningssäng. Alla hytter har privata badrum. Max 10 personer.

Brasilien

B Brasilien är världens femte största land vad det gäller både storlek och folkmängd. Det är ca 19 gånger så stort som Sverige och har ca 208,5 miljoner invånare. Brasilien täcker i det närmaste halva Sydamerika och gränsar till alla sydamerikanska länder utom Chile och Ecuador. Amazonas djungel täcker drygt halva landytan.

Brasiliens kust är ca 8000 km lång och har fler än 2000 stränder.Mest besökta platser i Brasilien

Amazon River
Bonito caves
Candangos
Chapada dos Veadeiros
Fernando de Noronha
Jericoacoara rock bridge
Lencois Maranhenses
Ouropreto Brasilien


Brasilien

B Brasilien blev en portugisisk koloni efter att Pedro Álvarez Cabral upptäckte kontinenten år 1500. Landet deklarerade sin självständighet 1822 med Peter I som kejsare. Monarkin störtades och republik infördes 1889. Efter en militärkupp 1964 tog militären makten och styrde landet till 1985 då demokratiska val åter kunde hållas.Vänligen och kontakta oss ifall du undar något eller har ytterligare frågor.

Välkommen till Sierra Tours

S Sierra Tours är en svenskägd resebyrå med säte i Sverige och Peru och med många års erfarenhet av turistnäringen i Latinamerika med speciell inriktning på Peru, Ecuador, Bolivia och Costa Rica resor. Vår idé är att kombinera högsta kvalité med låga priser detta för att kunna erbjuda våra kunder marknadens mest prisvärda resor i Latinamerika. Vi kan hjälpa er med privat-, affärs-, grupp- eller konferensresor, allt efter era speciella önskemål. Eftersom vi är specialister på att skräddarsy resor ser vi till att din drömresa blir verklighet.

"Utmana oss, det finns en anledning till att våra kunder väljer oss!"